Veste bună pentru moldoveni! 19 acte de stare civilă pot fi solicitate online la ASP: Beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică

Autor: , in Actualitate / Social / Uncategorized / 23 martie, 2023, 18:12

Agenția Servicii Publice (ASP) a anunțat că, începând cu data de 23 martie, lansează în regim de pilotare prestarea a 19 servicii din domeniul stare civilă prin noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în conlucrare cu Agenția de Guvernare Electronică.

Prin intermediul noii platforme, cetățenii vor putea solicita online următoarele servicii de stare civilă: certificat/duplicat/extras de pe actul de naștere, căsătorie, deces, divorț, de schimbare a numelui şi/sau prenumelui, certificat/duplicat de stabilire a paternității, certificat de capacitate matrimonială, certificat privind starea civilă, certificat explicativ, extras multilingv de pe actul de naștere, căsătorie, deces, aviz privind afirmarea/infirmarea schimbării numelui și/sau prenumelui, aviz cu privire la anularea și/sau modificarea actului de stare civilă”, a precizat ASP.

Serviciile de stare civilă pot fi accesate online, prin intermediul portalului serviciilor publice: https://servicii.gov.md/ro de pe orice calculator sau dispozitiv mobil conectat la Internet, fără a fi nevoie să vă deplasați la subdiziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice.

Pentru a solicita online serviciile de stare civilă, prin intermediul noii platforme, beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică.

Încurajăm cetățenii Republicii Moldova să obțină o semnătură digitală”, este îndemnul ASP.

În prezent, documentele de stare civilă comandate online pot fi obţinute de către beneficiar doar pe purtător de hârtie. Actele pot fi ridicate la sediul unui centru multifuncțional, pe care l-ați selectat atunci când ați plasat comanda, ori le puteți primi direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Serviciile de stare civilă, comandate online, se furnizează contra plată şi se achită prin intermediul serviciul

Prestarea serviciilor de stare civilă de pe noua platformă este lansată în regim de pilotare, ceea ce nu exclude apariția unor neconformități. Feedbackul și propunerile dumneavoastră sunt importante pentru noi, pentru a vă oferi o experiență mai ușoară în accesarea online a serviciilor publice și pentru a facilita interacțiunea dintre Agenția Servicii Publice și cetățeni. Opiniile, propunerile dvs. le puteți expedia pe mail: ddsp@asp.gov.md”, a menționat ASP.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X