Zaharova, avertisment pentru R. Moldova: Va urma „un răspuns pe măsură”, dacă se va alătura sancțiunilor împotriva Rusiei

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 martie, 2023, 14:36

Reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, promite „un răspuns pe măsură”, dacă Republica Moldova se va alătura sancțiunilor împotriva Rusiei. Reacția vine după ce șeful diplomației moldovenești a anunțat că țara noastră va sancționa mai mulți cetățeni ruși, aliniindu-se treptat la restricțiile UE.

Zaharova susține că Rusia va fi obligată să ia „măsurile corespunzătoare” dacă Republica Moldova se alătură deciziilor UE de sancțiuni anti-ruse.

După cum știți, la un moment dat demersurile menționate ale UE nu au rămas fără răspunsul nostru. În consecință, atunci când Chișinăul se va alătura acestor restricții, vom fi obligați să luăm măsuri de răspuns adecvate și în ceea ce privește partea moldovenească. Ne-am dori să subliniem că aceasta nu va fi alegerea noastră, ci o măsură de răspuns la pașii neprietenoși”, a comentat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Ea a mai spus că „Rusia, desigur, a considerat dintotdeauna poporul moldovenesc, cetăţenii acestei ţări, ca prieteni”.

Partea rusă reprezintă invariabil menținerea și dezvoltarea reciproc avantajoasă a legăturilor multilaterale care ne-au îmbogățit întotdeauna țările și popoarele”, a adăugat Zaharova.

Anterior, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a anunțat că Republica Moldova a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse pentru agresiunea contra Ucrainei și va sancționa „în câteva săptămâni” mai mulți cetățeni ruși.

Potrivit ministrului, decizia a fost luată, dar va mai dura până ce vor fi îndepliniți „toți pașii legali”. El nu a dat numele indivizilor care urmează să primească interdicție de intrare în R. Moldova, dare a spus că lista va include „circa 25 de persoane” și că „aproximativ jumătate” sunt cetățeni ruși.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X