Marina Tauber: „Au comandat 3.000 de sicrie; Maia Sandu și Dorin Recean pregătesc provocări militare la Nistru”. Guvernul o contrazice: „Încearcă să se acopere eșecul protestelor plătite”

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 martie, 2023, 12:59

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, susține că „președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean ar pregăti pentru data de 17 aprilie, a doua zi de Paște, provocări militare la frontiera cu regiunea transnistreană”. Mai mult, ea spune că „ar fi fost comandate și 3.000 de sicrie”. Pe de altă parte, reprezentanții Guvernului neagă informațiile, afirmând că deputata „încearcă să acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite”.

Fără a menționa la care servicii secrete se referă, Marina Tauber declară că „data pentru acest plan diabolic nu a fost aleasă întâmplător”.

Conform informațiilor obținute din cadrul mai multor servicii speciale internaționale, care sunt verificate, Maia Sandu și Dorin Recean pregătesc provocări militare la frontiera cu regiunea transnistreană. Aceste provocări sunt planificate pentru 17 aprilie, a doua zi de Paște. Data pentru acest plan diabolic nu a fost aleasă întâmplător de către acești cinici, ci intenționat, întrucât este mare sărbătoare și toată lumea o va petrece împreună cu familia”, spune Tauber.

Vicepreședinta Partidului Șor afirmă că în România ar fi fost trimise 10.000 de uniforme ale Poliției Naționale și ale Armatei moldovenești.

Cu toată responsabilitatea vă mai spun că autoritățile noastre, la indicația Maiei Sandu și a lui Dorin Recean, au trimis, săptămâna trecută, în România, 10.000 de uniforme ale Poliției Naționale și 10.000 de uniforme ale Armatei. Scopul este ca la acțiunile militare să participe un contigent internațional”, adaugă Tauber.

Coform celor relatate de parlamentară, de la mai multe întreprinderi moldovenești ar fi fost comandate 3.000 de sicrie.

Planurile lui Sandu și Recean au scopul de a escalada situația de pe teritoriul Republicii Moldova și ca țara noastră să fie implicată într-un război străin. Sarcina noastră, a cetățenilor, este de a opri acest plan inuman”, conchide Tauber.

Guvernul neagă informațiile

„Afirmațiile doamnei Tauber sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate.

Doamna Tauber încearcă să se acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite.

Instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control”, precizează purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Marina Tauber a rămas repetat fără imunitate parlamentară, joi, 21 iulie 2022. Deputata este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

În toamna anului 2022, o investigaţie a jurnaliştilor de la Ziarul de Gardă a constatat că persoanele care participă la protestele antiguvernamentale organizate de Partidul Şor în faţa Parlamentului şi Preşedinţiei de la Chişinău sunt plătiţi. Potrivit jurnaliştilor care s-au infiltrat printre manifestanţi, aceştia sunt transportaţi organizat la protest şi remunerați cu câte 400 de lei ca „să-şi manifeste atitudinea civică”.

Reprezentanţi ai Partidului Şor au negat că plătesc oamenii ca să protesteze.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X