R. Moldova va primi un ajutor suplimentar de la UE. Președintele României: E inadmisibil să o lăsăm pradă dezinformărilor din partea Rusiei

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 24 martie, 2023, 11:04

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că, prin implicarea țării pe care o conduce, Republica Moldova va primi un ajutor suplimentar din partea Uniunii Europene. Oficialul român a adăugat că este „inadmisibil ca Republica Moldova să fie lăsată pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride şi unor ameninţări verbale din partea Rusiei”.

Un punct special pe care l-aş menţiona: în concluzii, noi am reuşit – colegele şi colegii noştri s-au implicat foarte mult – am reuşit să includem un pasaj relevant pentru Moldova. Moldova va primi un un ajutor suplimentar, consistent, un sprijin din partea UE şi acest lucru credem că este foarte important pentru Moldova, dar şi pentru noi şi pentru toată Europa, fiindcă este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride şi unor ameninţări verbale din partea Rusiei”, a declarat Iohannis, potrivit Digi24.

Iohannis a arătat că în cadrul Consiliului European se vor discuta şi subiecte legate de Ucraina, economie, Piaţa Unică, competitivitate, metode pentru a preveni dezindustrializarea Europei, energie. Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X