„Este în stare de șoc. A fost solicitată ambulanța de două ori la izolator”. Declarațiile avocatului soferiței de troleibuz, după tragedia de la Ciocana

Autor: , in Actualitate / Social / 27 martie, 2023, 11:34

Șoferița care a lovit mortal vineri, 24 martie, minora de 12 ani pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Capitală, a fost plasată în arest pentru 30 de zile. Încheierea a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sectorul Ciocana. Avocatul Victor Pavlov, apărătorul șoferiței de troleibuz, afirmă că femeia este în stare de șoc.

„Clienta mea, la etapa dată, este în stare de șoc. Regretă fapta. Nu pot să mă expun din numele ei privind vinovăția sau nevinovăție, este propriul drept procesual. Se va expune ea în cadrul anchetei, în fața instanței de judecată”, a declarat avocatul Victor Pavlov.

Întrebat cum explică șoferița tot ce s-a întâmplat, avocatul a răspuns: „Am accentuat, doamna este în stare de șoc la moment. De două ori a solicitat în izolator asistența medicilor de urgență, de aceea la moment nu pot să mă expun vizavi de declarațiile doamnei. Sper că își revine în scurt timp și vom veni cu declarațiile de rigoare”.

Avocatul a subliniat că clienta sa „nu are niciun conflict cu legea, cazierul este absolut curat, cât și contravențional”.

„Este caracterizată pozitiv la locul de muncă. Este un caz, este o tragedie, care cu regret nu poate fi anulat. Din informațiile pe care le dețin, recent a devenit șofer de troleibuz”, a conchis avocatul.

Ex-ministru al Justiției: Este o formă a populismului judiciar

Procurorul a cerut aplicarea arestului preventiv, iar judecătorul a acceptat acest demers, din frica să nu fie executați public de presă. Este o formă a populismului judiciar, când judecătorul dă soluții în funcție de doleanțele publicului.

La modul serios, aplicarea arestului preventiv, pentru o infracțiune comisă fără intenție, din culpă, de o femeie… desigur că nu are nici o justificare”, a comentat ex-ministrul Justiției, Alexandru Tănase.

Unii juriști sunt de părere că hotărârea judecătorului de a o plasa în arest pe șoferiță pe un termen de 30 de zile a fost influențată de rezonanța și presiunea socială a cazului, dar că ar fi „contrară practicii CEDO”.

Citește și: Cazul minorei care a murit după ce a fost lovită de un troleibuz: Șoferița, reținută pentru 72 de ore. Versiunea taxatoarei diferă de cea a polițiștilor. Momentul surprins de camerele de supraveghere
Amintim că, o fată de 12 ani a decedat, după ce a fost tamponată de un troleibuz. Accidentul s-a produs vineri, 24 martie, în jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei.

Preliminar a fost stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X