Rusia preia președinția Consiliului de Securitate al ONU. Lavrov va conduce ședința. Kuleba: „O glumă proastă”

Autor: , in Actualitate / Social / 31 martie, 2023, 17:09

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în aprilie, lună în care Rusia va deţine preşedinţia rotativă a organului executiv al Naţiunilor Unite. Ucraina a catalogat acest fapt drept „o glumă proastă”.

„Un alt eveniment-cheie al preşedinţiei ruse va fi dezbaterea publică de înalt nivel a Consiliului (de Securitate) despre ‘Un multilateralism eficient prin apărarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite. Această reuniune va fi prezidată de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Maria Zaharova, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că Lavrov intenţionează de asemenea să prezideze o sesiune de dezbatere despre Orientul Mijlociu la 25 aprilie.

Ucraina a calificat viitoarea preşedinţie a Consiliului de Securitate al ONU drept o „glumă proastă”.

„Rusia şi-a uzurpat locul. Ea derulează un război colonial. Preşedintele său este un criminal de război căutat de CPI pentru răpire de copii”, a spus ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba.

Rusia urmează să preia conducerea organului executiv al Naţiunilor Unite începând de sâmbătă, pentru întreaga lună aprilie, urmându-i Mozambicului.

La ONU, Rusia spune că se confruntă cu „Occidentul colectiv”, care a ostracizat-o de naţiunile lumii de la lansarea ofensivei sale militare din Ucraina, în februarie 2022.

Ultima vizită a lui Lavrov la Naţiunile Unite la New York datează din septembrie anul trecut, în timpul Adunării Generale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X