145 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Mureșan: Ne asigurăm că banii ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ei

Autor: , in Actualitate / Economic / 18 aprilie, 2023, 10:21

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, a anunțat marți, 18 aprilie, că Comisia pentru bugete din Parlamentul European a avizat asistența de 145 de milioane de euro pentru țara noastră.

Comisia pentru bugete din Parlamentul European a votat luni seară, 17 aprilie, cu 35 voturi pentru, zero abțineri și 1 vot împotrivă propunerea lui Mureșan de aviz privind asistența macrofinanciară de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova, a precizat Mureșan.

Ca raportor privind acest aviz, europarlamentarul susține că a solicitat colegilor din Comisia pentru bugete să fie avizată decizia de asistență în forma propusă de Comisia Europeană, fără a fi depus vreun amendament.

„În același timp, am cerut Comisiei pentru comerț internațional – comisie decidentă pe acest proiect legislativ – să procedeze la fel și să voteze propunerea Comisiei Europene fără amendamente”, a mai spus Mureșan.

Ce urmează?

După avizul de ieri al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, urmează votul în Comisia pentru comerț internațional asupra asistenței, programat pentru 27 aprilie. Votul final, în plenul Parlamentului European, va avea loc, cel mai probabil, în luna mai.
În acest fel ne asigurăm că banii ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ei
”, a conchis europarlamentarul.

Anterior, el a menționat că din suma de 145 milioane de euro, circa 45 milioane de euro vor fi acordate sub formă de granturi, iar 100 milioane de euro – sub formă de împrumuturi în condiții favorabile de finanțare.

Asistenţa financiară este condiţionată de reformele în economie, consolidarea statului de drept, securitatea energetică şi progresele în combaterea corupţiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X