Ex-ministrul Sergiu Gaibu, numit în funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației

Autor: , in Actualitate / Economic / 19 aprilie, 2023, 10:32

Ex-ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a fost numit în funcția de director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a Republicii Moldova (ANRCETI). Candidarura acestuia a fost aprobată la ședința de miercuri, 19 aprilie, a Guvernului.

„În temeiul prevederilor legale se propune numirea domnului Sergiu Gaibu în funcția de director la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a Republicii Moldova din data de 20 aprilie pentru un termen de 4 ani”, a declarat secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Cu vot unanim a fost aprobată candidatura lui Sergiu Gaibu la cârma Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a Republicii Moldova (ANRCETI).

Segiu Gaibu va prelua șefia ANRCETI începând cu ziua de joi, 20 aprilie.

De menționat că, Sergiu Gaibu a fost ministru al Economiei în Guvernul Gavrilița.

Amintim că, Sergiu Gaibu și-a dat demisia în noiembrie 2022, iar un anunț în acest sens a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița în debutul ședinței Guvernului, precizând că funcția va fi ocupată de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba.

Nu se cunosc motivele pentru care Sergiu Gaibu a demisionat.

Cu doar câteva zile înainte, mai mulți membri ai Partidului Acțiune și Solidariate (PAS) au fost surprinși de presă intrând în clădirea Președinției. Întrevederea a avut loc duminică seara, 13 noiembrie. Atunci se spunea că printre subiectele discutate a fost inclusiv remanierile din Guvern.

Ulterior, PAS a venit cu precizări în contextul ședinței de la Președinție, fiind anunțat că s-a discutat despre „soluțiile care vor fi adoptate în cel mai scurt timp pentru a asigura liniștea și pacea în țară”, dar și despre „modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor Ministere”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X