Benzina scade sub 25 de lei per litru. Carburanții vor fi mai ieftini în următoarele patru zile: Prețurile maximale anunțate de ANRE

Autor: , in Actualitate / Economic / 21 aprilie, 2023, 15:58

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, stabilite pentru zilele de sâmbătă, duminică, luni și marți, 22-25 aprilie.

Potrivit noilor tarife, benzina A95 va costa cel mult 24 de lei și 97 de bani per litru, cu 24 de bani mai puțin decât astăzi.

Totodată, litrul de motorină se ieftinește cu 20 de bani și va costa cel mult 20 de lei și 64 de bani.

„Constatăm în ultima perioadă o tendință de descreștere a cotațiilor Platts la produsele petroliere pe bursele internaționale. Astfel, în intervalul ultimelor 14 zile utilizat la calcularea prețurilor maximale, cotațiile Platts la combustibili s-au redus cu 109 $/tona la benzină și cu 79,5 $/tona la motorină. Respectiv, micșorarea reprezentă circa 11,9% la benzină și 10% la motorină”, a menționat ANRE.

* Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere și sunt calculate reieșind din următoarele:
PL – valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
CV – rata oficială medie de schimb a monede inaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
MC – marja comercială specifică;
AC – cota accizelor, aplicate în conformitate cu Codul Fiscal, pentru 14 zile anterioare;
TVA – cota TVA aplicată în conformitate cu Codul Fiscal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X