Prețul la motorină scade sub 19 lei/litru. ANRE a afișat prețuri mai mici la carburanți

Autor: , in Actualitate / Economic / 10 mai, 2023, 10:23

Benzina și motorina se ieftinesc cu câțiva bani per litru. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, stabilite pentru ziua de joi, 11 mai.

Potrivit noilor tarife, benzina A95 va costa mâine cel mult 23 de lei și 26 per litru, cu 33 de bănuți mai puțin decât în ultimele patru zile.

Totodată, litrul de motorină se ieftinește tot cu 33 de bănuți și va costa cel mult 18 lei și 95 de bani.

Reprezentanții Agenției Națională pentru Reglementare în Energetică susțin că în ultima perioadă, în cadrul exercițiului de stabilire a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, înregistrează o scădere constantă a acestor valori.

„Prin urmare, începând cu luna aprilie carburanții s-au ieftinit în total cu 2,26 lei/litru la benzină și 2,08 lei/litru la motorină. Totodată, prețul la motorină a scăzut sub următorul prag psihologic de 19 lei/litru”, a precizat ANRE.

Totodată, reprezentanții ANRE au menționat că, scăderea prețurilor de comercializare a carburanților se datorează în mare parte diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X