(LIVE) Procurorii cer ca Vladimir Andronachi să fie în arest preventiv: „A manipulat brățara de la picior, cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare”

Autor: , in Actualitate / Justiție / 11 mai, 2023, 09:21

Procurora-șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține un briefing de presă joi, 11 mai, în cadrul căruia oferă detalii în privința fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, cercetat în dosarul „frauda bancară” pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari:

Procurorii anticorupție au depus un demers, pe 10 mai, să fie înlocuită măsura de arest la domiciliu cu arest preventiv în privința lui Vladimir Andronachi, argumentând că acesta „intenționat a manipulat brățara de la picior, cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare”.

„Pe 4 mai 2023, ora 7:56, Oficiul de Probațiune, care este responsabil de monitorizarea lui Vladimir Andronachi în arest la domiciliu, a primit informații despre lipsa de semnal de la brățară. După protocol, persoanele responsabile l-au telefonat pe Vladimir Andronachi, dar el nu a răspuns la apeluri, chiar dacă are obligația să răspundă la semnalele de control. Oficiul de Probațiune a sunat la 112 și Poliția a fost trimisă la Andronachi la domiciliu ca să verifice de ce nu lucrează semnalul și de ce nu răspunde la telefon.

Ajunși la fața locului, polițiștii au concluzionat că Vladimir Andronachi intenționat a manipulat brățara de la picior, cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare”, a precizat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

Astfel, a fost solicitată schimbarea măsurii în privința lui Vladimir Andronachi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X