„A încălcat restricțiile”. Marina Tauber rămâne în continuare în arest preventiv la domiciliu: „Există un lanț de consecințe în urma deciziei”

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 12 mai, 2023, 06:15

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, rămâne în continuare în arest preventiv la domiciliu. Decizia a fost pronunțată joi, 11 mai, de Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău. În replică, deputat a spus că hotărârea magistraților a fost luată „la comanda politică a Maiei Sandu, pentru a nu-mi permite să particip în campania electorală din Găgăuzia”.

Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 2 mai, prin care a fost înlocuită măsura preventivă – liberarea provizorie sub control judiciar, în arest la domiciliul în privința învinuitei Tauber Marina, pe motivul „încălcării restricțiilor stabilite anterior de instanța de judecată”.

Recursurile depuse de procuror și avocați au fost respinse.

Astfel, Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

„Este foarte clar că, prin această decizie, îmi sunt lezate drepturile de a participa în campania electorală din Găgăuzia și la mitingul din 21 mai. Este clar că s-a dorit și împiedicarea participării mele la mitingul din 7 mai și la procesul care are loc la Curtea Constituțională. Sincer, această decizie nu mă descurajează, ci mă supără și mai tare și mă face și mai determinată în lupta noastră politică. Cei care participă la aceste fărădelegi trebuie să înțeleagă însă că vor răspunde pentru tot ce fac”, a comentat Tauber.

Ea a mai spus că „există un lanț de consecințe în urma deciziei, deoarece rămân sub semnul întrebării mai multe procese la care particip în calitate de reprezentant oficia”.

Vezi și: (VIDEO) Mesajul Marinei Tauber înainte de a fi reținută: „Am trei noutăți; Sunt bucuroasă, m-au făcut să mă simt specială”. Acuzații la adresa Maiei Sandu

Vicepreședinta Partidului Șor a fost reținută luni dimineață, 1 mai, chiar de ziua ei de naștere, la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, la baza reținerii a stat ordonanța procurorului, pe motiv că Tauber „a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate” în privința acesteia.

Înainte de a fi reținută, Marina Tauber a transmis un mesaj de pe Aeroportul Chișinău, menționând că are trei noutăți, în ultima fiind vizată Maia Sandu și PAS. Deputata a anticipat că va fi reținută, argumentând că motivul ar fi „frica de mine și de Ilan Șor, dar și de echipa noastră”.

În replică, reprezentanții Președinției Republicii Moldova au negat acuzațiile și au subliniat că „orice abatere sau încălcare trebuie să fie sancționată conform legii, de instituțiile competente”.

După schimbarea măsurii, parlamentara a fost întrebată despre vizita planificată în Israel, dacă acolo urma să aibă întrevederi cu liderul formațiunii din care face parte, Ilan Șor, însă aceasta s-a arătat nemulțumită că jurnaliștii nu au întrebat-o cum a fost în penitenciar, acolo unde s-a aflat chiar de ziua sa de naștere.

Marina Tauber a rămas repetat fără imunitate parlamentară, joi, 21 iulie 2022. Deputata este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X