„Toate serviciile de urgenţă sunt pe drum”. Atac aerian „de intensitate excepțională” asupra Kievului. Civilii, în adăposturi (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Externe / 16 mai, 2023, 07:01

Rusia a lansat un atac aerian de o „intensitate excepțională” asupra Kievului marți dimineață, 16 mai, folosind drone, rachete de croazieră și probabil rachete balistice, au declarat oficialii orașului. Capitala ucraineană a fost lovită de al optulea raid aerian din această lună, transmite Reuters și Digi24. Civilii din Kiev au primit ordin să se adăpostească.

„Sirenele de raid aerian au sunat în tot oraşul timp de mai bine de trei ore, în timp ce sistemul de apărare aeriană al Ucrainei a fost activat pentru a intercepta drone şi alte obiecte zburătoare deasupra mai multor districte”, a declarat primarul Vitaliy Klitschko printr-un mesaj pe Telegram.

Potrivit primelor informații, cel puţin trei persoane au fost rănite în cartierul Solomyanskyi din Kiev, a declarat Klitschko, adăugând că resturile căzute au incendiat mai multe maşini şi au avariat o clădire mare.

„Au avut loc explozii în Kiev. Unele au avut loc în districtul Solomyanskyi. Iar în Shevchenkivskyi, resturi de rachete au căzut pe teritoriul grădinii zoologice. Toate serviciile de urgenţă sunt pe drum”, a mai spus Klitschko.

„Rămâneţi în adăposturi până când sirena antiaeriană va suna!”, a transmis administraţia militară regională din Kiev pe Telegram.

Nu este clar dacă exploziile corespund unui atac cu rachete sau drone.

„Atacul a fost excepțional prin numărul maxim de rachete de atac în cea mai scurtă perioadă de timp. Potrivit informațiilor preliminare, majoritatea țintelor inamice din spațiul aerian al Kievului au fost detectate și distruse”, a spus Serghei Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, pe Telegram.

Au fost raportate resturi căzute în districtele Obolonskyi, Shevchenkivskyi, Solomyanskyi și Darnytskyi din Kiev, au transmis autoritățile ucrainene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X