„Stranie rugăminte”. Bolea a confirmat că s-a întâlnit cu Șor în Israel. Va pleca din PSRM. Primele declarații

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 mai, 2023, 20:49

Deputatul socialist Vasile Bolea a revenit acasă din Israel. De pe Aeroportul Chișinău, el a confirmat pentru TV8 că s-a întâlnit cu fugarul Ilan Șor.

Acesta a mai declarat că va pleca din PSRM și va rămâne deputat neafiliat.

Ne-am întâlnit împreună cu Alexandr Suhodolschi și Victor Petrov, care a fost candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei să discutăm cu dânsul ca și lider al unui partid, candidatul căruia a câștigat aceste alegeri ale bașcanului în Găgăuzia. Referitor la următoarele proiecte și acțiuni care urmează să fie întreprinse în vederea realizării acelor promisiuni și program pe care îl are Eughenia Guțul, bașcan ales și inclusiv realizarea acelor promisiuni a domnului Victor Petrov din programul său electoral.

În program și în timpul campaniei electorale, am văzut și auzit unele ieșiri ale domnului Ilan Șor, el spunând că este garantul principal al realizării acelui program electoral cu care a venit Eughenia Guțul.

Mai apoi, am văzut o reacție a colegilor mei socialiști, referitor la această plecare, unde, cu regret, am constatat că ei au luat decizia să mă excludă și pe mine, și pe Alexandr Suhodolschi din PSRM. Nu știu de ce au decis ei așa, eu văd ca și o a doua sancționare pentru același fapt, susținerea unui alt candidat decât cel susținut de PSRM.

După ce candidatul susținut de PSRM a pierdut aceste alegeri, probabil, din aceste frustrări, am fost sancționat a doua oară”, a declarat Bolea.

„N-am să-mi depun mandatul. Ei nu au cerut, dar au rugat. Pentru mine, este stranie această rugăminte. În primul rând, eu n-am plecat din partid și n-am avut de gând să plec. Nu pot să mă alătur lui Ilan Șor, n-am să mă alătur Partidului Șor, deoarece viitorul acestui partid trebuie să fie decis de Curtea Constituțională”, a mai spus Bolea.

Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski riscă să fie dați afară din partid, dar și să fie excluși din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Potrivit PSRM, în ultimele luni, cei doi „au manifestat deliberat un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului”.

„În consecință, în privința acestora au fost inițiate mecanisme interne de sancționare și a fost oferit termen pentru revenirea colegilor în albia de activitate a partidului”, se arată într-un comunicat PSRM.

Cei de la PSRM au mai subliniat că Bolea și Suhodolski „au neglijat interesele partidului în favoarea activităților incompatibile cu viziunile și pozițiile acestuia”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X