Mandatul bașcanului Găgăuziei a fost validat de Curtea de Apel Comrat

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 mai, 2023, 17:43

Curtea de Apel Comrat a confirmat legalitatea și rezultatele alegerilor bașcanului UTA Găgăuzia. O hotărâre în acest sens a fost pronunțată luni. Mandatul Evgheniei Guțul este validat, transmite IPN.

Examinarea dosarului a avut loc pe fundalul unui miting organizat de către Partidul politic Șor în susținerea Evgheniei Guțul.

Noi înțelegem că se fac presiuni, că actuala guvernare vrea ca alegerile să fie anulate, dar poporul Găgăuziei a făcut alegerea și nu vom permite să ni se dicteze de la centru. Bașcanul nostru este Evghenia Guțul”, a menționat Alexandru Panov, președintele organizației teritoriale a Partidului Șor din Comrat.

Alegerile pentru funcția de bașcan s-au desfășurat pe data de 30 de aprilie, iar în turul al II-a au ajuns candidata Partidului Șor, Evghenia Guțul, și candidatul independent Grigorii Uzun, susținut de Partidul Socialiștilor. Comisia electorală de la Comrat a anunțat că Eugenia Guțul a acumulat 27 374 de voturi, iar Grigorii Uzun – 24 926 de voturi.

Alegerile au fost precedate de un șir de percheziții. Acestea au fost efectuate în cadrul unui dosar de corupere a alegătorilor de către reprezentanții Partidului Șor pentru a-i determina să o voteze pentru Evghenia Guțul. Pe lângă perchezițiile la membrii staffului PPȘor, descinderi au avut loc și la sediul Comisiei electorale de la Comrat. Potrivit Centrului Național Anticorupție, există bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării și votarea în numele acestora.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X