Putin, declarație halucinantă: Ucraina nu a existat în istoria omenirii până la Uniunea Sovietică

Autor: , in Actualitate / Externe / 24 mai, 2023, 10:12

Liderul rus Vladimir Putin susține că Ucraina nu a existat în istoria omenirii până la Uniunea Sovietică. Declarația a fost făcută în timpul întrevederii cu președintele Curții Constituționale a Federației Ruse, Valeri Zorkin, când se uitau la copia unei hărţi a Imperiului Rus, care ar fi fost realizată în Franţa în secolul al XVII-lea.

„La Curtea Constituțională am găsit o copie a hărții secolului al XVII-lea, de pe timpul lui Ludovic al XIV-lea, adică acesta este mijlocul, chiar începutul celui de-al doilea mijloc al secolului al XVII-lea, întocmită chiar de francezi. De ce am adus-o? Vladimir Vladimirovici, nu există Ucraina acolo”, a spus Zorkin, citat de Cotidianul.

În replică, Putin a confirmat cele spuse de Zorkin.

„Nu este Ucraina. Există mai multe locuri, regiuni, dar nu şi Ucraina ca entitate independentă. Și există marele regat al Rusiei. De ce mi-am asumat riscul să vă arăt harta? Pentru că au existat multe speculații despre unde sunt originile, unde, cum și ce s-a format”, a adăugat Zorkin.

„(…) Acest lucru este bine cunoscut de toată lumea. Înainte de asta, nu exista nicio Ucraina în istoria omenirii. Adică, Ucraina nu a existat în istoria omenirii până la Uniunea Sovietică”, a insistat Putin.

Zorkin susține că harta originală se află la Muzeul Luvru din Franța, iar el i-a adus lui Putin copia acesteia. Discuția dintre cei doi a fost publicată și pe pagina oficială a Președinției ruse.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X