Accidentul din sectorul Ciocana în urma căruia a murit o fată de 12 ani. Ce riscă șoferița troleibuzului? Dosarul, trimis în judecată

Autor: , in Actualitate / Social / 25 mai, 2023, 12:36

Procuratura municipiului Chișinău a anunțat joi, 25 mai, că a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală a șoferiței de troleibuz care a lovit mortal o fată de 12 ani, pe 24 martie, în sectorul Ciocana al Capitalei. Aceasta este învinuită de comiterea infracțiunii de încălcăre a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane.

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuita, în timpul deplasării cu mijlocul de transport, a ignorat cerințele Regulamentului Circulației Rutiere, fapt ce a dus la tamponarea unei minore de 12 ani.

Mai exact, șoferița de troleibuz nu a ţinut seama de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier, învinuita având obligaţia să se abţină de la mişcare, dacă alţi participanţi au prioritate, în spaţiul longitudinal al carosabilului, iar fiind în zona de acțiune a indicatoarelor rutiere „Trecere pentru pietoni” și marcajului rutier orizontal longitudinal „Trecere pentru pietoni” pe bd. Mircea cel Bătrân, din mun.Chișinău, a tamponat pietonul, care traversa carosabilul de la dreapta spre stânga, relativ deplasării mijlocului de transport, unde în urma traumatismelor suportate, victima a decedat la fața locului”, a precizat Procuratura.

Învinuita și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea faptei imputate.

Măsura preventivă – arestul la domiciliu a fost prelungită în privința acuzatei.

Aceasta riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Citește și: „Nu aș fi crezut că poți urî atât de mult o persoană”. Mama fetiței decedate în urma accidentului de la Ciocana susține că nu o poate ierta pe șoferiță

Amintim că o fată de 12 ani a decedat, după ce a fost tamponată de un troleibuz. Impactul a avut loc pe 24 martie, în jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. S-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X