Premieră! Festival de reconstituire a istoriei antice, organizat în Republica Moldova. Când va avea loc și detalii din programul evenimentului
Pentru prima dată în Republica Moldova, pe 3 și 4 iunie, va avea loc un festival de reconstituire a istoriei antice. Pentru aceasta, organizatorii au invitat reenactori de la mai multe asociații culturale din România.
În satul Trebujeni din raionul Orhei va fi reconstituit un sat dacic unde dacii își vor putea prezenta toată recuzita, atelierele antice, iar românii își vor întinde castra.
Vizitatorii vor avea parte de multe activități interactive, ateliere, antrenamente etc. Își vor face apariția și Sânzienele în anumite ritualuri, iar show-ul de focuri va adăuga misticism și profunzime.
Au fost invitați și artizanii și meșterii populari, care își vor expune lucrările de unicat și ateliere.
Și pentru ca senzația de tradiție și antichitate să fie întregită, organizatorii au invitat și artiști cu cea mai potrivită muzică acestei tematici.
În prima seară va cânta Cristina Scarlat, care este o ambasadoare de excepție a pieselor interpretate de Maria Tănase, transmițând emoție și pasiune prin fiecare notă și pe 3 iunie o vom descoperi într-un format inedit, care va fi o sinergie magică dintre muzica veche, voce tulburătoare și fundal instrumental zguduitor.
În seara de 4 iunie, ne vom cufunda în atmosfera antică a vremurilor pline de taină alături de “Teiu”, un proiect susținut de “Via Dacă”, ce vine cu o sunare unică, artiștii utilizând instrumente moderne pentru a reactualiza folclorul și ritmurile vechi tribale.
În seara dezvăluirii misterelor istorice, pe 4 iunie, veți avea ocazia să vă lăsați purtați de armoniile muzicii și să vă simțiți absorbiți de vibrațiile profunde ale sunetelor mistice.
Pentru a face acest eveniment mai atractiv și mai plin, va fi organizat camping, unde doritorii vor putea rămâne în corturi peste noapte.
Vor fi și alte surprize captivante pentru toate vârstele, dar pe care prganizatorii susțin că le lasă să fie descoperite pe 3 și 4 iunie la Trebujeni, Orheiul Vechi.
Comentarii