...se încarcă

Type to search

Andrian Candu: Cu România alături, drumul Republicii Moldova spre UE este mai ușor de parcurs

Share

„Cu România alături, drumul Republicii Moldova spre UE este mai ușor de parcurs. Dincolo de dispute politice, Republica Moldova și România vor desfășura împreună proiecte frumoase”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu Prim-ministrul României Viorica Dăncilă.

Andrian Candu a menționat că Parlamentul Republicii Moldova va oferi sprijin în continuare pentru implementarea proiectelor moldo-române aflate în curs de desfășurare. Este vorba de proiectul de interconectare a Republicii Moldova la piața energetică europeană și asigurarea securității energetice a țării noastre, proiectul SMURD, susținerea investițiilor românești, inclusiv în domeniul financiar.

La rândul său, Viorica Dăncilă a menționat că România va continua să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene, prin susținerea mai multor proiecte comune. „În anul centenarului și în cel premergător preluării președinției Consiliului UE trebuie să avem mai multe proiecte comune. România a fost și va fi ambasadorul Republicii Moldova la nivel european”, a subliniat Prim-ministrul României.

Viorica Dăncilă a propus ca prima ședință comună de Guverne, planificată pentru primul semestru al anului curent să fie completată cu o ședință comună între Parlamentele Republicii Moldova și României.

3 Comments

 1. Inga 27 februarie 2018

  Dupa cite autobuze scolare si citi bani ne-a oferit guvernul Romaniei, cred ca ar fi o rusine sa nu recunoastem sprijunl eneorm oferit de statul vecin.

  Răspunde
 2. Buga 27 februarie 2018

  Ajutoarele și îăn special cele oferite pentru dezvoltarea cursului european al RM, spune multe!

  Răspunde
 3. mihail. 27 februarie 2018

  Pentru ca ambele tari au interese care le definesc. Avem scopuri comune de a ne dezvolta si crea conditii pentru cetatenii nostri

  Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *