...se încarcă

Type to search

Maia Sandu: „Ar fi culmea nelegiuirii să ni se spună că nu sunt bani pentru alegerile din Chişinău”

Share

După demisiile primarilor din Chişinău şi Bălţi, ar fi culmea nedreptăţii ca guvernarea să susţină că statul nu dispune de suficiente resurse financiare pentru a organiza alegerile primarilor pentru cele două municipii. De această părere este lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Lidera PAS a comentat, joi seară, în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC21″, declaraţia CEC-ului cu privire la lipsa resurselor financiare pentru organizarea alegerilor locale în Chişinău şi Bălţi.

„În unele ţări africane, state cu regim autoritar, dictatorii nu voiau să organizeze alegeri, pentru că voiau să rămână la putere, chiar dacă populaţia nu îşi dorea acest lucru. Să nu cheltuim banii pe alegeri, să-i cheltuim mai bine pe altceva – va fi groaznic dacă vom ajunge la asta. Bani pentru alegeri pot fi găsiţi mereu, mai ales dacă tovarăşii de la putere nu o să fure bani de la stat. Ar fi culmea nelegiuirii să ni se spună ca nu sunt bani pentru organizarea alegerilor”, a declarat Maia Sandu.

Săptămâna aceasta, Comisia Electorală Centrală a menționat că pentru cele două scrutine nu au fost planificate surse financiare în bugetul de stat. Instituția a spus că va face o estimare a cheltuielilor necesare pentru organizare acestora, după care va lua decizia privind alegerile locale noi în cadrul unei ședințe publice.

 

Alexandra Moraru

Alexandra Moraru

 • 1

3 Comments

 1. Vasile Bondari 2 martie 2018

  Da Maia Sandu nu vrea sa ne spuna in primarie trebuie un primar sau ei vor sa faca din ea templu de proteste?

  Răspunde
 2. Lider Moldovanu 3 martie 2018

  Maia Sandu are dreptate. Nu-i singura care spune acest lucru. Da Plahotniuc încă nu-i gata de alegeri la Primărie! S-o mai îngrașe pe plahotniucica lui Silvia Raioder și apoi s-a mai vedea! Cu mult înseamnă să fii stăpânul justiției în R. Moldova! Oricine n-ar fi ales primar îi faci dosar penal și-ți pui plahotniucka ta în locul lui!

  Răspunde
 3. Lider Moldovanu 3 martie 2018

  Maia Sandu are dreptate. Nu-i singura care spune acest lucru. Da Plahotniuc încă nu-i gata de alegeri la Primărie! S-o mai îngrașe pe plahotniucica lui Silvia Raider (Radu) și apoi s-a mai vedea! Cu mult înseamnă să fii stăpânul justiției în R. Moldova! Oricine n-ar fi ales primar îi faci dosar penal și-ți pui plahotniucka ta în locul lui!

  Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *