Type to search

PCRM inițiază o moţiune de demitere a lui Iurie Leancă

Share

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova cere demiterea viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă. Deputații comuniști, care nu au suficiente semnături pentru a înregistra moțiunea în Parlament, spun că sunt nemulțumiți de declarațiile lui Leancă privind unirea Republicii Moldova cu România.

PCRM lansează moțiune simplă împotriva lui Iurie Leancă și este în căutarea semnăturilor pentru ca aceasta să fie înregistrată în Parlament. Comuniștii spun că sunt nemulțumiți de declarațiile viceprim-ministrului cu privire la unirea Republicii Moldova cu România.

Conform comuniștilor, Iurie leancă trebuie demis din funcţie pentru declaraţiile sale „antistatale”, care cheamă la „lichidarea statalităţii moldoveneşti prin unirea cu România”. În special, aceştia se referă la declaraţia vicepremierului că integrarea europeană se face cu România şi prin România. Comuniştii consideră că asemenea acţiuni sunt imorale şi depăşesc limitele legale, iar oficialul de stat care promovează politici antistatale trebuie demis.

Update. PCRM anunță că a identificat numărul necesar de semnături, astfel documentul va fi înregistrat la Parlament. Pe moțiune și-au pus semnătura 26 de deputați PCRM și PSRM.

Conform procedurii, după înregistrarea moțiunii simple, Biroul Permanent al Parlamentului va stabili, în termen de 14 zile, data la care Leancă va fi audiat.

3 Comments

 1. Serafim 1 martie 2018

  Va fi tot cu acel succese cum si cum Gaburici? caci Socilistii cam asa aprind focul dar uit sa-l stinga le place sa se joace cu focul da?
  😀

  Răspunde
 2. Fima 1 martie 2018

  Acel SRL inca mai exista? Sau doar CVoronin a mai ramas acolo?

  Răspunde
 3. Daniel 1 martie 2018

  Comuniștii au toate șansele să piardă în această bătălie.

  Răspunde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.