PublicațiiRomânia

După înfrângerea în alegeri, George Simion mai primește o lovitură: rămâne interzis în R. Moldova. Ce s-a întâmplat cu ultima ședință de judecată

După înfrângerea în alegerile prezidențiale din România, George Simion mai primește lovitură, interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova rămânând în vigoare. Ședința de judecată pe parcursul căreia magistrații urmau să examineze solicitarea liderului AUR, referitoare la anularea interdicției de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, a fost amânată pentru data de 2 iulie. Motivul amânării ședinței constă în faptul că avocatul lui George Simion nu s-a prezentat în instanță. Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, urma să analizeze legalitatea deciziei luate de Inspectoratul General pentru Migrație, într-un dosar care e secretizat.

Iulian Rusanovschi, avocatul lui Simion, a declarat ulterior, pentru TV8, că a solicitat în scris un aviz prin care să îi fie puse la dispoziție toate probele care au stat la baza aplicării interdicției.

„Eu am solicitat instanței de judecată, începând cu săptămâna trecută, să mi se acorde un aviz în baza căruia pot depune dosarul la consiliul Uniunii Avocaților pentru a primi un alt aviz de la acesta în vederea adresării la Serviciul de Informații și Securitate pentru a lua cunoștință cu materialele care au stat la baza aplicări interdicției”, a menționat avocatul lui George Simion, Iulian Rusanovschi.

George Simion a primit pentru prima dată interdicția de acces în R. Moldova în anul 2009. Apoi, între 2015 și 2018, Simion a fost din nou declarat persoană indezirabilă, fiind chiar escortat până la graniță. Cea mai recentă extindere a interdicției a fost decisă în anul 2024, aceasta fiind prelungită până în 2028. Autoritățile de la Chișinău au invocat riscuri la adresa securității naționale și a ordinii publice, însă motivele exacte nu au fost făcute publice.
Preluarea textelor de pe cotidianul.md este permisă doar în limita a 300 de semne, cu obligativitatea indicării linkului direct către articolul original. Conținutul publicat este protejat de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Preluarea integrală a materialelor se poate face exclusiv în baza unui acord prealabil cu redacția sau în cadrul unui abonament lunar.
Back to top button