InternePublicații

Slusari: După plecarea lui Spînu din Guvern, organele competente au prins de curaj și au început să aplice legea

După plecarea lui Andrei Spînu din structura de guvernare, organele competente au prins curaj și au început să aplice legea. Declarațiile și acuzațiile aparțin lui Alexandr Slusari, fost vicepreședinte al Parlamentului, în coaliția Blocului ACUM. 

Slusari spune că încă de acum trei ani a avut primele discuții aprinse cu mai mulți reprezentanți ai guvernării la cel mai înalt nivel în legătură cu persoana lui Spînu. 

„Pentru mine deja era absolut clar profilul lui Andrei Spânu. Tenderul pentru linia Isaccea – Vulcanești. Licitații cu Horus – Силовые Машины. Procurările gazului scump în exces. Achiziționarea păcurii. Drumul Leova-Bumbata. Drugii lui la SIS, CNA, Serviciul Vamal, ANTA ect. Lucrurile erau arhicunoscute pe interiorul puterii. Însă, oponenții mei cu spumă la gură cereau de la mine probe”, a afirmat Slusari. 

Fostul vicepreședinte al Parlamentului mai consideră în acest context că nu s-au prea tras învățăminte nici măcar din istoria recentă. 

„În perioada lui Plahotniuc în situația similară, când toți tot știau, era un mega-mediaholding și zeci de experți mercenari, care, la fel, zilnic cereau probe despre crimele Al Capone din Grozești. Imediat cum s-a prăbușit sub presiunea poporului imperiul criminal, foarte repede, una după altă, au început să apară ca ciuperci probe de jefuire a statului nostru.

Din păcate situația în linii mare se repetă și în cadrul guvernării, care a promis totalmente altceva. Cât era Andrei Spânu cel mai influent om în partidul de guvernare, nu erau probe. După ce omul a fost plecat, vedem deja cu ochiul liber cum organele competente au prins de curaj și au început să caute aceste probe. Rețineri la Vamă. Descinderi la șeful-adjunct ANTA. Ancheta tot mai avansată pe porțiunea de drum Leova – Bumbata. Investigarea neregulilor la licitația Isaccea-Vulcanești”, a explicat Slusari. 

„Regretabil este faptul că nu se schimbă tradiția politicii de pe Băc, când lupta cu corupția începe nu când trebuie, ci по отмашке, după plecarea persoanei suspectate și în urma unor războaie politice. Și cum se aprinde, tot așa repede poate fi stinsă”, a conchis Alexandr Slusari. 

Amintim că scandalul de corupție de la Serviciul Vamal scoate la iveală informații contradictorii în spațiul public. Pe lângă declarațiile oficiale ale Guvernului, care precizează că reținerea recentă a șefului Biroului Centru, acuzat de luare de mită, este un nou pas în combaterea corupției din Serviciul Vamal, un șir de politicieni și analiști invocă eventuale confruntări și interese politice ascunse, protagoniștii principali fiind Dorin Recean și fostul ministru Andrei Spînu.

Fostul premier, Vlad Filat, susține că Dorin Recean și Andrei Spînu, ambii fiindu-i foști subalterni, primul în guvern și al doilea la PLDM, își împart influența, iar reținerile de la Serviciul Vamal ar un război dus de Dorin Recean împotriva „oamenilor lui Spînu”.

Preluarea textelor de pe cotidianul.md este permisă doar în limita a 300 de semne, cu obligativitatea indicării linkului direct către articolul original. Conținutul publicat este protejat de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Preluarea integrală a materialelor se poate face exclusiv în baza unui acord prealabil cu redacția sau în cadrul unui abonament lunar.
Back to top button